уторак, 21. јул 2015.

Uradi sam: Work like a boss, like a girl!


Kao veliki esteta, detaljista, (umereni) perfekcionista i ljubitelj dizajna, slaba sam na sve što se može nazvati lepim (naravno, prema pravom vrednosnom kriterijumu, kič samo kao Jeremy Scott za Moschino). 
Design Love Fest, svratište svih meni sličnih, onih koji hrle i klikću čim vide kreativnu grafiku ili print. Već zasigurno dve godine moji wallpeperi na računaru, tabletu i telefonu, potiču upravo sa ove adrese. Šareno ili minimalistički, sa motivacionom porukom ili bez. Ljupko, divno, omiljeno. Jedini problem, kao i u većini sličnih situacija uostalom, je opredeliti se za samo jednu, ili tri, ili koliko već elektronskih uređaja koristite. Wallpaper koji koristim već dobra tri meseca je ovaj "Work like a boss" (klik da preuzmete wallpaper) i bas mi je on poslužio kao ideja za zidnu dekoraciju. Posetila sam svog komšiju koji se bavi obradom drveta i izradom manjeg komadnog nameštaja i zamolila ga da mi izreže komad drveta, lepo ga ispolira, ali ne u potpunosti, kako bi ostalo malo neravnih tekstura, i prefarba u tamno. Uzela sam vodene boje i jednostavno oslikala drvo po ugledu na Design Love Fest wallpaper. 







Trudila sam se da što opuštenije napišem rečenicu, ovlaš, jer po mom mišljenju motivacione poruke su mnogo efektnije kada su napisane sopstvenim rukopisom, kao poruka samom sebi-hej, digni glavu, potrudi se, znaš da se trud ispati, uvek! Razmišljala sam kako da okačim znak, ali sam posle minut odlučila da iskoristim kanap, omiljenu opciju za kačenje bilo čega. Jedostavno volim kako se taj  ogoljeni kanap slaže sa bilo čim u boji. Odsečem, zavežem, ukucam i okačim. Voila! Fenomenalna dekoracija za kućnu kancelariju, radni kutak ili sobu.


-Nekako se ovo moje "majstorstvo" : bušenje zida letnje kućice, mackanje vodenim bojama i pomaganje(više asistiranje uz stajanje pored ali dobro) komšiji u prašnjavoj radionici poklopilo sa akcijom Like a girl iliti Kao devojčica.  Hej, i devojčica itekako može da-Work like a boss, zar ne? Zapravo devojčica itkako može da bude boss! Veoma sam ponosna što sam devojka i što sve radim upravo #KaoDevojčica .











23 коментара:

  1. Bas je lepo i profesionalno uradjeno, svaka cast! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista odlicno odradjeno! Super post Sofija. ♥☺

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepo urađeno, sviđa mi se :)

    Novi post na mom blogu :)
    Girly world

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična dekoracija, baš mi se sviđa. :D Prelijepo napisano. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo izgleda fenomenalno, najverovatnije ću napraviti ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Teodora, obavezno napravi, posluzice kad krenes u skolu za motivaciju na visokom nivou.

      Избриши
  6. Анониман21. јул 2015. 21:51

    Odličan post! Slike su prelepe. :)

    http://saveti81.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Prekrasno. Slike su izvrsne! ♥

    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Fantastično, a tek slike...
    Ja sam veliki ljubitelj DIY projekata i veoma bih voljela kada bih mogla upotrijebiti u uređenju sobe, no nažalost dijelim s bratom!
    BTW: Tvoj način pisanja mi je fascinantan!

    P. S. Ako možeš posjetiti moj blog i učlaniti se, početnik sam i jako bi mi značilo!

    zarinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam nekad delil sobu sa bratom ali smo je lepo podelili tako da je svako imao svoj kutak koji je mogao da uredjuje po svom. Probaj da se dogovoris i izdejstvujes svoje parce sobe i onda uzivaj! :-)

      Избриши
  9. Konačno smo dočekali i da ti objaviš DIY! Jel' ovo prvi post takav? :D
    haha šalim se!
    Baš je slatko!! :)

    ОдговориИзбриши