среда, 29. јул 2015.

Šik jutro u gradu!



Svakoj devojci je potrebna jedna masivna torba koja veličinom balansira između osrednje klač i ogromne vikend torbe. Tačno na sredini. Torba u koju možete da ubacite sve što vam je potrebno za jutarnju šetnju po gradu. Moja torba  je u plavoj boji jer mi je plava jedna od omiljenih boja, sa zlatnim detaljima i resama kao elementima koji su sada u trendu.
Svež jutarnji vazduh i prvi zraci sunca. Upijanje i opuštanje. Pozdrav suncu pa put po noge. Posmatranje.  Danas vam izdvajam stvari koje su meni potrebne kada želim da provedem prvu polovinu dana šetajući poznatim ulicama. 

Nešto za čitanje: Nikako ne zaboravite neko interesantno štivo. Godišnji odmor ili rasput podrazumeva više vremena za čitanje tako da je vreme da izvadite svoju listu knjiga koje odavno nameravate da pročitate a nikako niste mogli zbog manjka vremena. Osim dobre knjige, spakujte i par omiljenih magazina, a dnevne novine možete pokupiti uz put. Sedite na klupu u parku ili na terasu omiljenog kafića i opustite se uz nekoliko stranica odabrane knjige i dobru kafu, kapućino ili makijato. Ja sam izabrala Agatu Kristi. Ne suviše ozbiljno, ne totalno neozbiljno. Opet, zlatna sredina. Karipska zagonetka je knjiga iz serijala o gospođici Marpl i veoma je zanimljiva jer prikazuje toliko različitih ljudskih karaktera iz ugla visprene Marpl. I da, tropski predeo je savršen za letnji dan.

Beleške: Notes i agenda su opcionalni. Ukoliko ste makar malo kao ja onda nigde ne idete bez sićušnog notesa i olovke. Da, znam da telefon ima Memo aplikaciju ali ona jednostavno ne funkcioniše kod mene. Verujte, jednom sam pronašla ideje za blog koje sam zapisala pre više od pola godine a na koje sam potpuno zaboravila. Uvek se držim kvalitetnog papira i tanke olovke. Uvek! Nikad se ne zna kada će dobra ideja da sine ili nalet inspiracije da se razbukti. Zato-beležite! Kao vizuelni tip volim da posmatram ljude i ponekad zapišem šta mi se na njima dopalo npr. odevna kombinacija ili samouvereno držanje. Posmatranjem se mnogo toga nauči.

Zaštita od sunca: Mislim da nije potrebno da vam kažem koliko je bitno da zaštitite svoju kožu. Kako imam taman ten retko izgorim ali bez obzira na to uvek nanosim nizak zaštitni faktor kako bi zaštitila kožu i dobila malo ekstra boje radi izjednačenja tena. Naočare za sunce su neizostavan letnji modni detalj koji krije umorne oči i štiti od sunca i sprečava nepotrebno mrštenje. Ja se držim mojih klasičnih tamnih naočara ali razmišljam da investiram u jedan par sa okruglim okvirom. Naočara za sunce nikad dosta, zar ne? 

Šminka: Što manje to bolje. U letnjim mesecima se trudim da veći deo dana provedem bez šminke. Mogu da se zahvalim genima što nemam većih problema sa nepravilnostima na licu tako da preko dana ne koristim toniranu kremu. Sunce veoma prija mojoj koži tako da mi se lice praktično isčisti u letnjem periodu. Ukoliko baš želim da stavim nešto šminke na lice obično su to vodootporna maskara i nude  ruž za usne ili sjaj. Kod mene leto znači lak za nokte u varijacijama plave i mint zelene.

Modni detalji: Vice versa od malopre-što više to bolje. Dobro, ne baš previše ali ako sam na nešto slaba to je nakit. Sat i tanka narukvica sa perlicama u mint boji su moj standard, ono što po navici stavim na levu ruku. Desna je rezervisana za masivnu metalnu narukvicu sa teksturom kore drveta, koju obično stavim na podlakticu (ne samo zato što je tako više moderno nego i zbog toga što imam prilično tanke zglobove). Ponekad dodam i par decentnih prstenčića. U poslednje vreme praktikujem da ne nosim veliki novčanik sa sobom. Zauzima dosta mesta i uvek je prepun kojekakvih kartica iz kozmetičkih salona i butika. Zato sam ličnu kartu i novac stavila u novčaničić koji je inače namenjen za kovanice. Uredno i zauzima manje prostora!


Kada je reč o modnoj kombinaciji obično biram nešto jednostavno a opet šik i moderno. Ovoga puta sam odabrala laganu letnju bluzu (iz mamine garderobe) koju sam ukombinovala sa šortsom od tamnog teksasa, dugačkom oglicom koju sam ja dizajnirala a tetka vešto, uz pomoć heklice, spovela u delo. Par poteza vrelim "magičnim štapićem" za blago talasastu kosu i to je to! Boho, sveže i letnje! 

12 коментара:

  1. Bas si lepa :-) Inace moja tetka ima ovaj parfem i svak put kad bih otisla kod nje ja bih mirisala hhehehe :-)

    http://jananikolic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Jano. Moschino I Love Love mi je omiljeni parfem vec dugo dugo. ;)

      Избриши
  2. Sve si tako lepo ispisala! Ta plava ogrlica je fantasticna kao i sve ostalo. :)♥

    http://georgiarose5.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман29. јул 2015. 22:43

    Odlično si napisala. :)

    http://saveti81.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Uglavnom spavam do 10 sati, pa bih preskočila jutarnju šetnju, ali zvuči primamljivo sesti ujutru na limunadu, pre svih vrućina! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sofi dopada mi se tvoja ogrlica i izbor knjige :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj outfit je predivan ♥♥ Agata Kristi--the best. ☺☺

    ОдговориИзбриши
  7. Kombinacija prelepo izgleda. Ja obožavam Moschino Hippy Fizz.

    Novi post-----→ http://milicamihaela.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши