недеља, 26. јул 2015.

Radni prostor za dvoje, troje.


-Hoće li opsesija enterijerom ikada prestati? Čisto sumnjam. I dalje sam na zadatku. Pokušavam da sklopim svoju kućnu kancelariju da bude onakva kakvu želim. Dovoljno svetlosti. Bela stolarija. Jastuče za iza leđa. Kaktus. Cveće. Kvalitetan rokovnik. Moja zamisao u kratkim crtama. Odlučila sam da misiju stavim na PAUSE. U oktobru me čeka selidba i početak studiranja, nema svrhe sređivati kancelariju kod kuće  koju ću koristiti par meseci dok sam kod kuće. Razmišljam čak da promenim kurs, da okrenem kormilo i prilagodim svoju kancelariju studenstskom životu. Par komada prilagođeni za konstantu selidbu. Beograd-Kuća i obratno. No, pre nego što se dogovorim sama sa sobom šta i kako želim nastavljamo da pišemo i sakupljamo ideje za uređenje tog savršenog radnog kutka. Priznajem da sam radoholik. Volim da uživam i radim to ali tek kada završim sve obaveze. Post za blog. Tekst za Plezir. Pomaganje babi i dedi na selu (Da, da, savršen blogerski život na selu počinje od 5.30, ali je zabavno, priznajem). Kada se sve obaveze završe onda je vreme za kućnu verziju SPA tretmana, izlazak sa prijateljima na Caprese salatu i belo vino, ili samo kapućino (Samo? Hajde Sofija svi znaju koliko si entuzijastična zbog šoljice kremastog kapućina), čitanje debelih sjajnih časopisa i listanje Instagrama duže nego što bi trebalo.

-Danas prelećemo preko ideja za zajednički radni prostor. Iako sam više solo tip kada je reč o radu bilo koje vrste, nekada smo prinuđeni da radimo u grupi ili sa partnerom. Studiranje sa cimerkom je upravo priča iz tog šablona. Vodeći časopisi i sajtovi o enterijeru sve više  pažnje posvećuju upravo kućnim kancelarijama i salama za sastanke u kućnoj atmosferi, s obzirom da se broj samostalnih preduzetnika  koji rade iz svog doma svakim danom sve više povećava. Sve ideje se dosledno mogu sprovesti i na rad u paru, studiranje i učenje u zajedničkom prostoru. 

- Dobra ideja je da se prostor na neki način razgraniči, makar linijom na radnom stolu. Granica ne mora da bude ekstremna kao čuvene  sive "kutije" u kojima rade američke birokrate koje viđamo u filmovima, ali treba da se zna. Na taj način svako ima svoje parče koje može da uredi kako mu je volja, u skladu sa poslom koji obavlja, bilo da je učenje, blogovanje ili neki drugi posao u pitanju. Različite stolice su odličan način prividnog razgraničenja, jer stvaraju utisak da su u pitanju dva stola, a sobne biljke su uvek pozitivno rešenje. Mala ili velika saksija, kaktus ili raskošna "palma", na vama je da odlučite. Kancelarijski nameštaj i dekoracije u vidu držača za fascikle ili olovke može napraviti tu granicu na zajedničkom radnom stolu. Na kraju krajeva, vidno razgraničenje nije ni nužno, kao u školi, svako zna svoje mesto i to je naprosto tako.




Obožavam metalik rasvetu. Obratite pažnju na bronzu.
Tračak boje na  nogarima. Predivno!
Skandinavski stil u enterijeru uvek obori s nogu.

-Verovatno vam se čini da  priložene fotografije možda ne odgovaraju životnom standardu u našoj zemlji, i to je verovatno tačno, ali. Ali! U tome je draž inspiracije. Uštipnuti od svega po malo, pa to prilagoditi svom budžetu. Kantica farbe i četka su jeftinije od nove stolice, zar ne? Proćićete daleko bolje ukoliko platite majstora da restaurira neki rasklimani stočić nego da kupujete ganc novi. Zato nastavljamo da crpimo inspiraciju i kujemo planove da misiju "Savršena kućna kancelarija" opet stavimo na PLAY.

9 коментара:

  1. Za sada ne volim do učim sa nekim, jer ja uvek nađem nešto da ispričam.Ipak, ovako nešto se može preurediti i u prostor za jednog. Jedva čekam da krene škola, verovala ili ne, kako bih uredila svoj radni sto.

    P.S. Spomenula sam te među omiljenim blogerima > milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Milice, ja mogu da ucim sa nekim u sobi dokle god taj cuti. Hvala bogu umem lepo da razgranicim kad ucim a kad caskam. Slobodno sredi radni sto sad, ko kaze da moras da cekac prvi septembar? :D

      Избриши
  2. Post si divno napisala kao i uvek!Slike su predivne kao i ideja za post! :D
    http://sofija1837.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Imamo istu zamisao savršenog radnog kutka. ☺☺ Šta ćeš studirati? ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da imamo, ovo je tako dobro stilizovano. ;) Od oktobra krecem na Fakultet Politickih Nauka, smer Medjunarodni odnosi. :D

      Избриши
  4. Анониман27. јул 2015. 19:04

    Odličan post! Slike mi se baš sviđaju. :)

    http://saveti81.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман27. јул 2015. 19:36

    Ja dobivam uskoro novi radni stol. I oduvijek mi je bilo vazno da je lijepo uredjen, po mom stilu jer je to uvijek bio moj mali kutak :) Sada ovaj koji dobivam jr stravaa *-* Ima jaaako puno mjesta za moje stvarcice.

    ---> Moj novi blog Ivana's Adventureland (link : ivanasadventureland.blogspot.com), posjeti ga! Ako ti se svidi, zaprati ga, citaj i komentiraj postove! Hvala <3 <---

    ОдговориИзбриши
  6. Ajjooj, pa ti krećeš na fakultet. :) Želim ti svu sreću i da uspeš u tome što si naumila. Inače moj komentar za post je bez komentara (oduševljena). :*

    Vratila sam se pisanju, posetite moj blog:
    shineperfection.blogspot.com

    ОдговориИзбриши