четвртак, 9. април 2015.

Inspiraciju za uskršnja jaja pronađite u modnom svetu


-Veliki petak u drugačijem odelu. Inspiracija za ukrašavanje uskršnjih jaja stiže direkt iz modnog sveta.  Omiljeni prekookeanski brend, zbog kog večito držim palčeve da će jednom biti dostupan na srpskom tržištu, Kate Spade je oaza inspiracije. Bilo da tražite u kategoriji sa garderobom, obućom, modnim detaljima ili stvarima za kuću sigurno ćete pronaći nešto. Ukrasite jaja metalik tufnama, crnim štraftama, tako da liči na slasnu lubenicu ili mu docrtajte oči i pune, crvene usne. Obavezno posetite sajt ovog američkog brenda po još ideja.



-Mary Katrantzou je kraljica printa i ako vam njeni modeli posluže kao vodilja za ukrašavanje sigurna sam da će vaša uskršnja jaja dobiti epitet "hipster". Polovina jajeta cvetni dekupaž, druga polovina geometrijski oblici od samolepljivih traka (kolaž papir, washi traka ili tanko sečen tapet). Tamno farbano jaje je interesantna podloga koju bi konačno trebali da isprobate. Domaću tehniku farbanja u tamnoj lukovici crnog luka oplemenite npr. narandžastim ili roze štrasom koji možete pronaći u kineskim i drugim radnjama koje prodaju ukrase za nokte.


 -Kada izgovorimo šareno i inspiracija da li je uopšte moguće zaobići Moschino. Jeremy Scott se i dalje drži crtanih junaka i vedrih boja a mi odobravamo. Sunđer Bob tufne, Barbie pink, strip i pop art, kolor blok crvene i žute kao kod McDonald'sa. Sve dolazi u obzir. Probudite unutrašnjeg Jeremyja u sebi.


-Svima dobro poznata domaća dizajnerka Ana Ljubinković kao i njena sestra Iva sa brendom ABO, ne zaostaju za stranim dizajnerima. Vodite se Aninom i Ivinom estetikom i odabirom boja i imaćete stajliš pastelna jaja sa primesom zlatne i srebrne. 


-Pripremite sav materijal i ne štedite na tufnama, cvetićima i šljokicama (ne zaboravite da ih pomešate sa lepkom za drvo i onda ih četkicom razmažete po jajetu kako ne bi spadale). Zlatna, crna, žuta, pink, sve moguće pastele. Navalite. Srećno!

11 коментара:

  1. Kad sledece godine odem u Ameriku, daj ti meni pare da ti uzmem jedan lepi Kate Spade clutch, da svi budemo zadovoljni ;-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hhahahaa, odlicna ponuda. Hvala, imam ja rodbine po inostranstvu al nikako da angazujem nekog. Valjda volim da sama pipnem, probam i premisljam se tri sata. :D Hvala jos jednom Tijana, slatko si me nasmejala.

      Избриши
  2. Super post! Naslov me je bas privukao i moram ti reci da si u pravu.

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno divan post, a inspiracija se u ovim fotkicama svakako može pronaći. :)

    http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Nominovala sam te za The Versatile Blogger Award :)

    ОдговориИзбриши
  5. Predobar post!Slike odlicne! :D
    Poseti moj blog --- http://sofija1837.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Nominovala sam te za Versatile Blogger Award ☺

    http://lepotaodaleks.blogspot.com/2015/04/the-liebster-award.html

    ОдговориИзбриши