петак, 5. септембар 2014.

Sa šoljicom kod Sophie - Internet gozba za kraj leta!

-Prva radna nedelja četvrte godine gimnazije nije ništa posebno, verujte. Valjda sva frka dolazi upravo krajem školske godine i ta poslednja nedelja i ono što za njom sledi zadaju najveću glavobolju. Ali dok to ne dođe na red krademo poslednje slobodno vreme, dok se para gradiva i obaveza ne uskomeša, i skrolujemo odličnim internet adresama. Dva udarca po kašičici punoj kakao praha je dovoljno da se tamni krugovi zadrže na kapućino peni, a samo minut da čokoladne zvezdice Milikinih kesksića počnu da se tope od topline šoljice. Nabadamo ledenu breskvu i poslednje domaće jagode na viljuščicu i gubimo se pod heštagovima i HTML kodovima! #######


BLOGOVI / SAJTOVI

LOONY MAGAZINE

http://www.lonny.com
-Čik pogodite? Da, našla sam još jedan online magazin, i da  i on je o dizajnu. Loony je na prvi pogled neuobičajeni magazin jer ne dolazi u formi digitalnog magazina koji listate kao bilo koji drugi, štampani magazin, ne, Loony čitate u vidu slajdova i skrolovanja na dole. Na tone ideja i inspiracije namenjene uređenju doma kako u okviru časopisa, tako i u okviru samog web sajta.

STUDIO DIY
http://www.studiodiy.com
- Kada se spoje ljubav prema žurkama i Uradi sam projektima iznedri se sajt kao što je Studio DIY koji vodi Kelly Lanza, talentovana i kreativna devojka iz Los Angelesa. Kelly vam pomaže da dodate lični pečat svakom detalju na žurci, kao što su npr. baloni u obliku jabuke, ili da napravite gomilu pinjati različitih oblika. Inspiracija i kolorit na maksimumu. Moj favorit!

JEDAN FRAJER I BIDERMAJER
http://jedanfrajeribidermajer.com
-Ne brinite, nemam nameru da se udajem, bar ne u skorije vreme, ali moram da priznam da sam još odavno zaljubljena u blog Jedan frajer i bidermajer koji vodi Ivana Marinković Mandić. Imala sam sreće da joj za Plezir postavim nekoliko pitanja u vezi sa talasom modernih venčanja, potpuno drugačijih od klasičnih. Odlična fotografija, saveti i Ivanin šaljiv ali potpuno iskren stil pisanja će vas oduševiti i uhvatićete sebe kako maštate o sopstvenom venčanju na potpuno drugačiji način.

BECAUSE IM ADDICTED
http://becauseimaddicted.net/
-Jedan od onih sajtova koji nude modu, lepotu, putovanja, uradi sam projekte i fotografiju na jednom mestu, nešto kao lifestyle magazin, samo u online verziji. Ovakvih sajtova ima zaista mnogo, ali na svakom možete pronaći nešto drugačije. Takav je sajt interesantnog naziva Because Im addicted. Obavezno kliknite na DECOR katergoriju, imaćete prilike da gvirnete u stanove i kancelarije blogera, fotografa i ljudi iz biznisa i industrije.

THE FOREST FEAST

http://theforestfeast.com
- Jednostavni i ukusni recepti predivno ilustrovani vodenim bojama i prebačeni u digitalni format? Da! Na svom sajtu The forest feast Erin Gleeson radi upravo to. Pobegla je iz zagužvalog grada i svoj mir potražila na periferiji, u prirodi gde zajedno sa mužem priređuje prave male gozbe svojim prijateljima. Osim ukusnim i lepo ilustrovanim receptima Erin može da se pohvali i odličnom fotografijom, obavezno pogledajte njen portfolio.

VINTAGE FONTS
http://mini.reyve.fr/cest-quoi-ta-typo-2-cest-vintage-free-download/
- Igranje fontovima mi je jedna od omiljenih OFFLINE zanimacija. Editor za fotografije, neka luda porodična fotka i raznoliki fontovi! Digitalna scrapbook žurka.

#INSTAGRAM

@LIVSCREAMS
http://instagram.com/livscreams
-Neko pravi veoma ukusne zalogaje i fotografiše ih tako da izgledaju još ukusniji, a Liv Buranday, medicinska sestra sa Filipina, hranu, tačnije kafu, kosristi na mnogo kreativniji način. Liv od zrnaca ili krupno mlevene kafe u kombinaciji sa drugim predmetima poput korneta za sladoled, cveća ili lišća, na svom Instagram profilu pravi prava umetnička dela. Liv je odličan primer kreativca koji upražnjava svoj hobi i  koristi talenat  pored svakodnevnih obaveza i regularnog posla.

@SUGARANDCLOTH
http://instagram.com/sugarandcloth

- Bela podloga i rapsodija boja, konfeti, cveće, bombone i kolači sve to na Instagram profilu Ashley Rose sa bloga Sugar and Cloth na kom vas između ostalog uči i kako da napravite makarunse sa kapicama nalik kiviju, limunu ili pomorandži. Još jedan sajt i Insta nalog koji nikako ne smete zaobići!

@LOUISEROE
http://instagram.com/louiseroe
- Ako ste pratili MTVjevu seriju The City sigurno ste zapazili Louise Roe, devojku koja je u nekoliko epizoda kraljici street stylea Oliviji Palermo bila opasna pretnja za njeno radno mesto u američkom ELLE magazinu. Louise Roe je novinarka, dizajner  i zaljubljenik u modu savršenog stila. Ušetajte u njen svet gde sve blešti od dizajnerskih komada koje Louise poseduje, postanite insajder i zavirite iza scene crvenog tepiha!


YOU TUBE

ELLE FOWLER - BACK TO SCHOOL
- Jedan od mojih omiljenih  You Tube kanala pod "režijom" Allthatglitters21 ili Elle Fowler, sam već podelila sa vama, ali vas podsećam na njenu seriju "BACK TO SCHOOL" snimaka. Pronaćićete dosta korisnih saveta namenjenih pogotovu budućim studentima, ali koji se mogu primeniti i na mlađe,  ili starije! Od školskog pribora, preko prikladne frizure i šminke, do  organizacije agende i uređenja sobe studentskog doma, već će te se u nečemu pronaći.

BELINDA SELENE
https://www.youtube.com/channel/UCgnazDE-yCm8gqymB1lQ8pw
-U jednoj od mnogobrojnih detektivskih potraga za video snimcima sa planerima i agendama, školskim priborom i ostalim sitnicama, našla sam Belindin  blog i You Tube kanal. Osim što radi standardne snimke vezane za modu i lepotu, Belinda ima celu sekciju posvećenu uređenju i ukrašavanju agende. Ako vam treba inspiracija, dozu šareniša u vidu nalepnica, washi tračica i olovaka možete potražiti upravo ovde!



PINTEREST / TUMBLR

- Uvek mi je teško da odvojim favorite kada se radi o Pinterestu, ali evo nekoliko koji su izveli WOW reakciju kod mene.






22 коментара:

  1. Sada ti je jos opusteno, uzivaj dok mozes.. Posle pocinje stres oko upisa na faks i zavrsetka srednje. :) Odlicne su ti fotke i svidjaju mi se ove tvoje preporuke..

    ОдговориИзбриши
  2. Super post,svidja mi se. Samo imam zamerku a to je da sledeci put kad stavljas linkove,namesti da se otvore u novom prozoru,please. I da,kako ti je bilo na prijemnom za upis u srednju skolu? Jel tesko?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Oups za linkove, sad je sve ispravljeno. Secam se da je bilo prilicno lako, pripremni prijemni ispit je bio mnogo tezi nego pravi prijemni, ali znam da sad ima neki novi zakon, pa se polaze vise predmeta, pa je bolje da pitas nekog mladjeg.

      Избриши
  3. Aaaa preslatko. Odlichan post! <3

    http://alexacidillustrations.blogspot.com/2014/09/sweater-weather.html

    ОдговориИзбриши
  4. Super postic. Nego,koji film si u poslednje gledala a da ti se dosta svideo? Koje si knjige procitala za ovaj mesec? A koja ti je najdraza pesma i pesma koju slusas stalno u poslednje vreme?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Iskreno, nisam bas gledala filmove u poslednje vreme, tako da mi nijedan ne pada na pamet. Omiljene knjige koje sa procitala imas u prethodnom postu, dodala bih i Ledi Rivers od Filipe Gregori i Putovanje jednog slona od Saramaga. Pesme koje trenutno ne mogu da izbacim iz glave su Addicted to you od Aviccija i Happy od Pharella Williamsa! :D

      Избриши
  5. Hvala puno, pogledacu prvom prilikom, mada ne volim nikome da govorim sta treba a sta ne. Blog je tvoj i iskreno mislim da si ti jedina osoba koja odlucuje sta eventualno treba promeniti. Ako se dopada tebi trebalo bi da se dopada i drugima. Srecno u blogovanju! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post. I ako smem da pitam mozes li da posetis moj blog. Zove se Otvorimo kutiju sloge i srece. Bila bih ti zahvalna ako bi ti posetila taj blog i u komentaru napisala treba li nesto da popravim. Ja uzivam citajuci tvoj blog.
    P.S. Mozes li u sledecem postu pisati o DIY idejama.

    ОдговориИзбриши
  7. super je tvoj post i tvoj ceo blog mozes li posetiti i moj blog BeautybyAlex .Bila bih ti zahvalna cak i ako se uclanis. hvala ti

    ОдговориИзбриши
  8. I post i blog je super,slike su sjajne,obožavam te!!! ♥

    ОдговориИзбриши
  9. Ne svidja mi se post.. Imas bolje postove.

    ОдговориИзбриши
  10. Tek sada videh pošto smo vreme i ja u večitoj zavadi. :) Veeeeliko ♥ ti šaljem!

    ОдговориИзбриши
  11. super je post. sofija ti si mi omiljena blogerka i stalno pretim tvoje postove. izvini sto sam ovako kasno odgovorila

    ОдговориИзбриши