петак, 19. септембар 2014.

Room Decor : Refresh your bedroom!


 -Lepo uređen životni prostor, pozitivno utiče na raspoloženje ljudi, produktivnost rada i odnos među članovima porodice. Pošto smo utvrdili ovu nepobitnu činjenicu možemo da nastavimo sa postom i bacimo se na neke nove ideje za osveženje spavaće sobe! 


OTOMAN ILI TABURE



- Ukoliko ne znate čime bi ste ispunili prostor oko podnožija kreveta ideju dobijate instant - otoman ili tabure! Izaberite otoman sa višim nogarima i udobnim sunđerastim sedištem presvučenim nekim tvrđim materijalom sa lepim dezenom. Što se tiče taburea, sada dolaze u svim oblicima i bojama, a u poslednje vreme su oni metalik apsolutni hit! Pošto oba komada nameštaja umeju da budu skupi, preobrazite hoklice koje vam stoje u podrumu. Prefarbajte te stoličice, stavite na njih dekorativne jastučiće i smestite ih u podnožije kreveta gde im je i mesto!


TAPETE


- Ako su vam dosadili jednobojni zidovi a baš niste voljni da ukrašavate iste molerskim valjkom i četkom onda pribegnite mnogo lakšem rešenju - kupite rolnu samolepljivog tapeta u boji i dezenu po izboru. Tufne, cveće, apstraktni motivi ili pop art, izbor je na vama. Tapete potražite u radnjama sa stvarima za kuću i knjižarama a inspiraciju  u što široj paleti boja i šara! 




PODNE LAMPE



-Složićete se da je svetost jedna fenomenalna stvar. Fotografije, u većini slučajeva, čini boljim, pravi igru senki, otvara prostor... Ako vam je priliv svetosti u spavaćoj sobi mali poslužite se stonim lampama koje imaju dvojaku ulogu. Osim što naravno predstavljaju izvor svetlosti svakako da sobu čine stilski bogatijom. Za dodatni efekat potražite neku sačinjenu od metala u jarkoj ili neon boji, ili model neobičnog geometrijskog oblika. Lampu ili dve, postavite u uglove sobe ili sa obe strane kreveta.







GARDEROBER 


-Budimo iskreni, ko ne želi savršen walk in closet nadomak svoje sobe, krcat garderobom i cipelama, naravno. No, pošto su nam mogućnosti ograničene što zbog novca što zbog prostora, moramo da tražimo neko drugo rešenje. Zašto ne biste napravili manji garderober u slobodnom kutku spavaće sobe. U nekoj lokalnoj radionici koja se bavi preradom i pravljenjem predmeta od metala naručite stalak za ofingere kakav viđate u buticima, sigurno ćete proći jeftinije nego da ga kupujete. Po njemu iskačite garderobu koju najviše nosite, poređajte cipele ispod stalka, a možete mu pridružiti i čiviluk ili manju stolicu na koje ćete odlagati  i kačiti torbe, šešire i ešarpe.


9 коментара:

  1. U poslednje vreme,tvoji postovi su mi sve manje zanimljiviji. Super blog. Mada mi je pre bio bolji nego sada.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Steta sto je tako, ali ukusi su posve razliciti. Nekome se dopada, a nekome ne. Nastavi da pratis, mozda te zainteresujem ponovo. :)

      Избриши
  2. Odlican post! Jako mi se svidja :D
    Mozes li mi reci neku srpsku blogerku a da se bavi samo dizajnom? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam nijednu koja se bavi iskljucivo dizajnom, ali Mali Iv sa bloga Slurporama and Cutensils je dizajnerka po struci tako da su mnogi postovi bas o dizajnu. Ima zaista odlicnih ideja, sigurna sam da ce ti se dopasti. :)

      Избриши
  3. Blog ti je zaista divan i mnogo mi se svidja, imas dobre ideje, originalna si, sve pohvale. Samo da te nesto pitam. Na pocetku bloga si pisala o nekoj devojci koja je na fakultetu, ceo post je bio o njoj i rekla si da ce tobiti neka prica ako se ne varam, da li si se predomislila ili planiras ponovo da pises o njoj?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf, post o Beki je mozda bio ishitrena ideja. Idalje stoji online, mozda bude i obrisan, a mozda i ostane da ceka neki nalet inspiracije.Videcemo :-)

      Избриши
  4. Super post,odskoro te pratim i sada sam morala da komentarišem.Iako sam tinejdžerka tvoji postovi su mi veoma zanimljivi. :)

    ОдговориИзбриши