петак, 12. септембар 2014.

Name of my Planner is Happiness!



- Na prvi pogled vam se  verovatno učinilo da gledate sveske koje  pripadaju devojčicama iz osnovne škole, i to iz mlađih razreda. Tu se grdno varate.  Već sam vam pisala o maniji koja brzo hvata maha, i pod koju podpadaju žene bilo kog starosnog doba. Danas pričamo o nešto drugačijem konceptu, ostvaljamo debeli Filofax po strani i hvatamo se naših dobrih starih planera sa tvrdim koricama ili spiralom. Prostim ukucavanjem taga #planneraddict na Tumblru bićete obasuti hiljadama slika ukrašenih planera i agendi koji će samim pogledom na njih izazvati nalet sreće u vama.



- Moram da priznam da mi se prvobitno učinilo da je reč o dodatnom i zaludnom poslu. Zašto gubiti vreme na ukrašavanje unutrašnjih stranica planera koji  služi organizaciji i to raspoloživog vremena?  Onda shvatim, ovi planeri rade po istom princimu po kom ja učim. Iskoristiti što više šarenih olovaka i markera kako bi pamćenje bilo bolje i gradivo naizgled lakše. Šta će drugo, ako ne lepe stranice ukrašene stikerima, lepljivim papirićima i omiljenim washijem, da vas natera da završite sve obaveze na vreme, platite račun pre isteka roka ili podseti na dolazeći rođendan ili zabavu? Ne znam da li je ovde reč o filozofiji produktivnijeg rada koja se sukobljava sa psihološkim poremećajem preterane organizacije. Nije ni važno. Kao što rekoh, dođe taj nalet sreće i zaludnosti i prosto poželim da sednem i naoružam se materijalom za ukrašavanje i pisanje.


"Nalepiti crnu mačkicu da obeleži Macanin trinaesti ili čak četrnaesti rođendan, ne sećam se više, veliko srce na tatin rođendan ili zeleni uzvičnik na drugu nedelju oktobra i pismeni zadatak iz književnosti..."




- Ako ne  na agendu ili planer, ideju možete primeniti i na neku svaštaricu, sirotu sveščicu koju vučete svuda i u koju zapisujete i brojeve telefona i iznenadnu ideju. Zašto da ne. Imam tu sveščicu koju zovem Inspiration Book. Format manji od A6, na kvadratice, sa spiralom. Čuvam je daleko od tuđih očiju, zapravo na radnom stolu, ali niko ne gviri u nju. Tu lepim isečke iz novina, crtam strelice, švrljkam i zapisujem ključne reči. Često mi kao inspiracija poluži i određena boja, pa izlepim sve bazirano na odabranoj paleti. Volim da prilepim komad washija i na njemu tankim permanentnim markerom zapišem neku rečenicu iz knjige ili motivacionu poruku. A nekad to bude kaleidoskop mojih ideja, sve što mi padne na pamet. Tu dolazi onaj deo "dalje od očiju javnosti" i  "ne gviri u moju sveščicu za inspiraciju". Da li i vi imate neki "svežanj hartije" koji trpi vaš nalet inspiracije ili  čak nervoze ?

22 коментара:

  1. Svidja mi se mnogo! Zbog šarenila i nekako je sve uklopljeno :)

    ОдговориИзбриши
  2. Poucena vise puta, sve ideje se moraju zapisati, inace im je priroda leprsava i odu bez pozdrava :) Zapisivati u notes, da. Zapisivati na papirice u novcaniku, da. I snimati na telefon, da :)

    ОдговориИзбриши
  3. Super post <3
    Zanima me gde ima da se kupi washi traka ? :)

    ОдговориИзбриши
  4. Gde ima da se kupi washi traka ?
    Super post ! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Na Facebook stranici Srecno dugmence. Prodaju jos slatkih stvarcica, taman za ukrasavanje agendi!

      Избриши
  5. Divnoo, ja sam luda za školskim priborom :) U Vulkanu se osećam kao u Diznilendu, a već sam naručivala washi traku sa FB stranice Srećno dugmence. Dobar post!

    ОдговориИзбриши
  6. Daaa. Prosto rečeno: kupi,ukrasi,dodaj ovo,ne ovo je previše,evo ovo...i tako satima i satima. Ali to su sati sreće. Imam agendu istu onu što si poklanjala na giveaway. Od dosadne i obične nastade savršena agenda. Samo treba vremena i puno mašte i sve je sjajno. Inače sjajan post svaka čast.

    ОдговориИзбриши
  7. Super post!Da li znas gde imaju da se kupi filofax?Ili jos blolje,gde da se poruci?
    Moze link?Hvalaaa, unapred

    ОдговориИзбриши
  8. Kad sam depresivna ili sam jednostavno imala los dan dovoljno je da jednom prelistam moju ludu svastsricu punu sarenila i stikera vec zaboravim na sve lose stvari. Znam da je ludo ali takva sam. Uzgred sjajan post!! :D Bilo bi mi drago da posetis i mojj blog http://svetjednedevojke.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  9. Vau♥ Ja ne znam dal bi mogla sve tako sareno da napravim...Gde mogu da kupim agendu za neku pristojnu cenu?Hvala puno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vulkan i Delfi prodaju bas lepe agende. Uglanvnom su oko 1000 dinara, zavisi od dimenzija. :) Mozes da ih nadjes i po knjizarama za 500 do 700 din.

      Избриши
  10. Molim teee mi reci gde imaju da se uzmu ove trake? Hvala u napred <3
    Ostani divan blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala : * Jel ima mozda u nekim knjizarama poput Vulkana ili slicno? Sorry sto smaram... : )

      Избриши
    2. Ja iskreno nisam vidjala po Vulkanu... Osim Dugmenceta nije mi poznato gde ima kod nas.

      Избриши
    3. Hvala <3
      Mozes li posetiti moj blog teenlifenadja.blogspot.com i uclaniti se ako ti se svidi. Ako budes imala vremena : )

      Избриши