петак, 20. јун 2014.

The life of a journalist!


-Ne baš otkako znam za sebe ali od trećeg, četvrtog razreda moja glava viri iz ranih časopisa, knjiga i dnevnih novina. Oduvek sam volela miris sveže štampe, novih knjiga i albuma za sličice kao i onaj, nekako mekan dodir po masnim stranicama kvalitetnih magazina! Igrala sam se novinarske redakcije ili biblioteke, pretvarajući se da sam kolumnistinja, mada mnogo češće urednica magazina  ili najveseljija bibliotekarka koja svima preporučuje knjige! Sećam se da sam večito vukljala sveske i notese sa sobom praveći planove o izdavanju raznih novina, počevši od dnevnih do onih mešovitog karaktera, ali uglavnom okrenutih ka modi.


-Cela zamisao o meni kao uredniku ostvarila se u trećem razredu, čini mi se, kada sam sa dve rođake izdala prvi broj CHARMED magazina u "veličanstvenih" deset primeraka. Uredu, tiraž nije bio veliki, ali sve se prodalo! Ime potiče od tada omiljene serije "Čari" (Charmed) a na naslovici je "zablistala" Shakira, koju smo pronašli među slikama na računaru. Moje ime je obeležilo modnu rubriku, savete za planiranje žurke i odeljak sa humorom ( ništa se nije promenilo) dok vas je jedna rođaka savetovala kako da se spremite i preživite na plaži i počastila vas intervijuom sa iste , druga je bila zadužena za prodaju i reklamu, ipak je bila mlađa od nas! No, nažalost magaziin nije zaživeo, pre svega zbog škole, ali i manjka sredstava. Štampa je skupa, a vladala je offline era tj. nismo imale pristup internetu. Ipak smo se silno zabavile kreirajući stranice koje su bile ukrašene klipartom sa sličnom tematikom kao tekst. Kako smo se samo uživele u šik pripadnice novinske redakcije. 


-Kada me neko, nekada, za nekoliko godina, bude pitao za radno iskustvo mogu da se pohvalim da sam bila jedan od osnivača i urednika Charmed magazina.

-Na sve to sada gledam sa velikim osmehom na licu, iako je bilo naivno i dečije, ipak je bilo kreativno i drugačije od igre sa barbikama, koje uostalom nikada nisam volela. Moju ljubav prema modi su podkrepljivale Bratz lutke, istoimeni časopis i album za sličice. Bile su mi uzor, ali samo u modnom smislu, ne delimo isto mišljnje povodom estetike "prenapumpanih" usana!

21 коментар:

  1. Super.A moze li sledeci post biti kako da napisemo neki clanak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po mom misljenju to se ne uci, za to jednostavno imas dara ili ne, pisanje je uostalom neka vrsta umetnosti.Ne bih znala kako nekoga da poducim da napise clanak, nisam strucna.

      Избриши
    2. Naravno da se pisanje članaka uči, nije stvar dara ili talenta. Može da bude, ali postoje pravila pisanja novinarskih žanrova.

      Pozdrav :)

      Избриши
    3. Rekla sam da je pisanje stvar dara i talenta, a da nisam strucna da nekog poducim da napise clanak. Samo da se razumemo da, oh mon dieu!, neko ne pomisli da sam prepotentna. :)

      Избриши
  2. Jao divan post zaista, uzivam da citam tvoj blog,zaista jako lepo pises! nadam se da ces taj svoj talenat upotrebiti i jednog dana raditi u nekom uspesnom magazinu ♥

    http://only-for-girls-fashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Po meni je ovo sve sjajno, ali mi fali neka slika, da li možda imaš one Harmed časopise? Pa da ih i nama pokažeš? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i slike i primerak, ali postujem ostale "urednice" koje nisu htele da to izbacujem. :D

      Избриши
  4. Veoma inspirativan i prelep post... Stvarno imas dara za pisanje i zelim ti puno uspeha u daljem blogovanju. Svaka cast! :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман20. јун 2014. 21:41

    Super post,nema sta vise da se kaze...

    ОдговориИзбриши
  6. Mozes li u sledecem postu da objavis neke lepe "summer" slike ili neki DIY? :)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala svima, drago mi je da vam se post dopada. :D

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман21. јун 2014. 15:46

    Jako mi se svidja post i delimo isto misljenje za casopise :)

    P.S Hoce li uskoro novi post 'Sa soljicom kod Sophie' ?

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман22. јун 2014. 19:28

    Super post. Ako zelis mozes da ucestvujes u takmicenje.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман22. јун 2014. 22:04

    Kada ce post u kojem odgovaras na pitanja citatelja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U skorije vreme nisam planirala zaseban post, ionako odgovaram na sva pitanja (koliko mogu) putem komentara,facebook poruka i mailova. :-)

      Избриши
  11. Анониман23. јун 2014. 13:32

    Super post Uclanila sam se u tvoj blog. Ako hoces uclani se u moj. Adresa mi je adinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман23. јун 2014. 16:34

    SUPER POST ,AKO HOCES MOZES DA UCESTVUJES U NASEM TAKMICENJU♥♥♥
    http://teenbestfriend.blogspot.com/2014/06/letnja-basta-takmicenje.html

    ОдговориИзбриши
  13. Predivan post, moram posebno pohvaliti tvoje slike koje si već bila objavila:-) Ako želite posetite i moj, za sada, novi blog: http://ninaevanshen.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман24. јун 2014. 15:38

    Kada će sledeći post

    ОдговориИзбриши