петак, 4. април 2014.

Uradi sam : Novi washi projekti


-Kad izvadim sav šareni pribor na sto i stavim ga pokraj gomile naslaganih knjiga, pred sobom imam izbor. Uciti ili ne učiti? Učiti! Tako kažem sebi, uči, to je dobro za tebe... Posle dva sata ona washi traka iz družine šarenog materijala počinje da mi maše, a ukrasni papir da se sam odvija. Protrljam oči, uverim se da je sve kako je bilo pre dva sata i nastavim da pišem. Nastavim da pišem narednih dva minuta i onda uzviknem : PAUZA! Malo sam preterala, još uvek nemam halucinacije, ali činjenica je da mi ta traka odvlači pažnju, a greh je ne isprobati nove washi projekte pronađene na internetu, zar ne?

Uradi sam : 

Šarene slamčice



-Potrebno je :
-providne slamčice
-washi traka
-Počinjemo od najjednostavijeg projekta ( koliko  projekti sa washi trakom uopšte mogu da budu komplikovani?). Sve što treba da uradite je da slamčicu oblepite trakom.Dobićete zanimljive slamčice koje predstavljaju odličnu zamenu za one fine, šarene i papirnate slamčice koje je često teško naći u prodaji.



Washi tape kartončići ( čitaj obeleživači za knjigu, slamčice, ukras za sveske...)


-Potrebno je:
-washi traka
-karton ili čvršći papir
-makaze
-modlice za kolače ili sekač papira sa određenim oblikom

- Washi kartončiće  možete iskoristiti na više načina.  Postavite karton na ravnu površinu i očistite od prašine, mrvica i sličnih "uljeza" da bi površina bila ravna i glatka, a traka bolje prionula. Odaberite traku i prelepite karton, slagajući red po red trake jedan uz drugi. Modlom za kolače i olovkom iscrtajte željeni oblik na kartoni i isecite. Možete koristiti sekač za papir u obliku srca, cvetića itd. ali ja ga nemam pa stare dobre modle mogu da posluže.(Znam da nisam pravilno isekla krug, ali ne umem da koristim makaze! Uvek iskrivim makar mm. OH WELL) Napišite poruku ili ostavite kartončiće kakvi jesu. To je sve! Nadalje, kartončiće možete bušiti, na njih vezivati raznobojne končiće i trake, mašnice, ili kroz rupice provlačiti slamke. Kroz kartončiće možete probosti čačkalicu i ukrasiti tortu ili cupcake. 


-Koristila sam ovaj divni marker  koji sam slučajno pronašla u knjižari tražeći običan permanentni marker u zlatnoj boji. Koštao je 200 din, i ima ga u raznim bojama. Kada pišete ima miris kao sprej farba, tako da predpostavljam da je na toj bazi s obzirom da na pakovanju stoji upozorenje da je zapaljivo. Sa njim sam pisala i po šolji, i za sada se nije saprao, čovek u knjižari kaže da piše po svemu. Videcemo!




21 коментар:

  1. Divno!! Jel' mozes postaviti post sa tobom u raznim odevnim kombinacijama ili slikama iz prirode koje si licno ti slikala. Kad ce novi video?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne volim da izbacujem svoje fotografije na blog. Nazalost za video snimke nemam vremena zbog skole i ostalih obaveza. Hvala u svakom slucaju. :D

      Избриши
  2. Mozes li nam reci gde da pronadjemo washi traku?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Joj obozavam ove trake :) Super mi je taj marker zlatni :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/2014/04/multicolored-scarf.html

    ОдговориИзбриши
  4. Divna ideja <3 ^_^ Imam jedno pitanje. Kako si napravila blog?

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicne ideje. Washi je tako dobar i nudi sijaset mogucnosti!

    ОдговориИзбриши
  6. Bi li mogla nekako da napravim sama washi tape/?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno! Evo sjajne ideje sa bloga Iva did it > http://ivadidit.blogspot.com/2013/03/diy-paper-tape-washi-tape.html

      Избриши
  7. Talentovana si za pisanje i jako volim tvoj blog :))
    Vec duze vreme ga citam.. <3
    Volela bih te pitati sta mislis (iskreno) o One Direction.
    Ako ih volis ko ti omiljeni??
    P.s ja sam veeeeliki Directioner

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne slusam ih, tako da nemam neko odredjeno misljenje, volim bendove tipa Linkin park, oni su mi omijeni, i Coldplay, a od pop izvodjaca Robbie Williams. :-)

      Избриши
  8. SOPHIE POSETI MOJ SAJT www.sarinamasta.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Da li mi mozes dati savet, sta da pisem na blogu. Kao na pr. ti imas sa soljicom kod Sophie. Zelela bih nesto slicno ali nemam inspiracije.. :( Pomozi..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad nemam inspiraciju, ja odem na Pinterest ili tumblr, ili listam novine. Ideja ce ti doci vec. Ja ne mogu da znam o cemu bi ti trebalo da pises. Meni to dodje samo od sebe. Bolje ne pisi nista dok ti ideja ne dodje.

      Избриши
  10. Obozavam ovakve vrste postova! :)

    http://myworldanneforever.blogspot.com

    ОдговориИзбриши