среда, 23. април 2014.

FOOD blogovi. Taman toliko da ogladnite



-Ko me prati zna za moju žal što ne umem da kuvam i mesim. Imam volju, hoću, sve isplaniram i zapišem, opet nisam se pomerila sa mesta. Let's see what we have on Instagram first. Što se ovoga tiče, uopšte nisam karakter. Ne. Po stoti put zapisujem RECIPE POST u beležnicu, i nekako se umesto njega ugura drugi.  Ali polako. Danas pričam o food blogovima. Dodatna inspiracija za kuvare početnike ,kao što sam ja, i podsticaj da dobro ogladnite.

http://call-me-cupcake.blogspot.fr
-Već sam pisala o Lindi Lomelino, ali svakako da zaslužuje da se nađe u još jedom postu. Pratim je na Instagramu i kad naletim na neku "ukusnu" fotografiju odmah trčim na sajt da vidim šta je to slatko zamesila. Njene fotografije me prosto inspirišu da naučim da pravim torte i postanem Buddy CAKE BOSS.



http://www.milinkuvar.com
-Za trenutak slećemo  na jedan domaći sajt. Za Milu sam saznala preko JOY za koji sprema i piše recepte. Privukla me je njena sjajna fotografija, a potom i sami recepti kojima uvek da prstohvat nečeg neobičog da začini celu stvar.Mila vam  nudi pregršt recepata među kojima ćete naći i zdrave opcije. Nudi vam priču o hrani i  o životu.



http://hintofvanilla.blogspot.com
-Sam naslov bloga je bio dovoljan da uđem na njega, a njegov sadržaj me je zadržao dobrih sat vremena. Klasični slatkiši u neobičnim varijantama. Za ovakve poslastice potrebno je više od malko vanile, a složićete se da su fotografije i više nego primamljive.



http://www.annies-eats.com

-Opis ispod naslova je sve rekao. U potrazi za laganim dezertima na Pinterestu pronašla sam ovaj krajnje simpatičan sajt. U početku mi je izgledao kao i svaki drugi koji se bavi hranom i receptima, ali što sam više skrolovala to je više zaslužio da se nađe u današnjem postu. Sjajan za inspiraciju svih kuvara amatera i food fotografa.



http://www.mowielicious.com/home/
-Sledeći blog stiže iz Londona. Mowie Kay se bavi fotografijom hrane i vodi blog upravo o tome, ali i svojim putovanjima. Apsolutni favorit među Food fotografima, kliknite na link, imaćete utisak da kroasani, tartovi i makaronsi stoje direkt pred vama, a učiniće vam se da im osećate miris, iako će jedini osećaj verovatno biti onaj u stomaku, od naprasne gladi. Obavezno ga zapratite na Pinterestu i Instagramu.



http://felicitasala.blogspot.com
-Iako se blog Felicite Sale ne može ubrojati u food blogove, morala sam da ga uvrstim u današnji izbor. Primarna tema su ilustracije, među kojima se nađu i ilustovani recepti. Sjajna ideja za kreativne duše, koje recepte hoće da pribeleže na drugačiji način.




-Ako niste ogladneli, i ne idete do frižidera po neki zalogaj, i ako vam se dopao post i želite malo više da istražujete fotografiju hrane, pogledajte post koji sam napisala za sajt Plezir magazina (OVDE). Imate li vi omiljeni food blog? 

5 коментара:

  1. Divno, hvala :)
    Preferiram domace blogove, ne toliko zbog jezika koliko zbog dostupnosti namirnica.
    Mogu da dodam http://bite-my-cake.blogspot.com/ i http://jedozovniduo.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. sofija,zaista obozavam tvoj blog!ali u poslednje vreme retko kad mogu videti nesto zanimljivije i drugacije.sve vise govoris o hrani,sve je manje DIY.moj predlog je da pocnes da malo vise govoris o MakeUp-u,mesecni favoriti (April favorites),kozmetika koja ti se nije dopala,mozda top 10 prozivoda (npr. kozmetickih,sminke ili bilo sta) ispod 1000 din.,kako uredjujes instagram slike(jako me zanima kako ti slike izgledaju toliko profesionalno,mislim kako napravis samo onako belu pozadinu i to) zaista bih volela da neki od sledecih postova budu na ovu temu!pozzz <333333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na predlozima, ali blog predstavlja i online dnevnik, pises o onome sto te trenutno zanima. Ako pratis, znas da pokusavam da naucim da kuvam i mesim, pa povremeno izbacim i novosti na tom planu. Dosta vas mi je predlozila da cak slikam outfit postove, ali ja nisam modni, nego vise lifestyle bloger. O kozmetici ne pisem cesto, ne iz razloga sto je ne volim jer je upravo suprotno, nego mislim da bas nisam prava osoba da savetuje nekoga sta da koristi, ali o svojim iskustvima mogu pisati. :D Sto se tice DIY , oni su mi omiljeni, ali skola je preca, a jedan takav post stvarno oduzima mnogo vremena, pre svega zbog fotografija, ali obecavam da cu se potruditi ih objavim vise jer znam koliko ih svi volite! Sto se fotografija tice sve je u svetlosti. Pozadina je bela jer slikam na beloj podlozi. Kljuc je u dnevnoj a ne vestackoj svetlosti. Jos jednom hvala na predlozima. P.S. Nisam bila sigurna da je zenska populacija zainteresovana za tehnologiju kao ja, sad vidim da ima jos geekova, Salu na stranu, rado cu napisati i neki takav post. Pozdrav!

      Избриши
  3. Hvala ti za ovaj post, upoznala si me sa dosta dobrih blogova. Omiljeni mi je definitivno http://call-me-cupcake.blogspot.fr/ :)

    ОдговориИзбриши