петак, 25. октобар 2013.

Hajde da pišemo dnevnik !



-Da li ste nekada poželeli da se istresete na papiru i dosledno izvičete koristeći stotinu znaka uzvika?! Da napišete ko vam ide na živce, šta vam smeta i šta nekome zamerate? Prosto da ispišete svoja osećanja na listu papira! Ne, ne samo ova agresivna i negativna već i ona topla i lepa kao šoljica kakaa a koja su samo vaša i ne tiču se drugih!
Sigurna sam da je odgovor potvrdan! Ali čak i kad napišete nešto  to  krijete ispod kreveta, dušeka, u podrumu ili gdegod ! Ako klimate glavom na sve ovo u ,smislu odobravanja naravno, onda je ovaj post za vas!

-Prepustite se vođenju online dnevnika koji niko ne može da vidi, izuzev ako vi to ne odlučite da podelite sa drugima ! Predstavljam vam sajtove koje vam upravo to nude!



-Umetnite sliku i počnite da pišete. Nema brige - sve je zaštićeno vašim mailom i šifrom ! Besplatno je !



-Malo manje kreativna opcija nego prethodna , ali je sadržaj  svakako dovoljno zaštićen od nepoželjnih prstiju i pogleda !



-Svaki put pre nego što pristupite onine svesci morate ukucati šifru, čak iako ste ulogovani na vaš korisnički nalog. Možete ostati na FREE verziji ili kupiti PRO koji vam omogućava više fontova, personalizovanje stranica i sl. Ali i FREE opcija je dobra, jer je umetanje slika i pisanje teksta sasvim dovoljno , barem za mene!

-Ako ste kreativna duša koja se ne zadovoljava samo praznom stranicom prikljucite se na Tumblr. Ukrasite stranicu svojim mislima, fotografijama i GIF-ovima, umetnite pesmu ili video ! Napravite malu kolekciju uspomena! Samo budite sigurni da stavite šifru na blog kako bi ste zaštitili vašu privatnost!



-Da li vam se dopadaju onilne dnevnici ili ste više za staru, dobru svesku i olovku ?

SOPHIE

субота, 19. октобар 2013.

Moje zabeleške : Jesenji dani i Instagram post.




-Kako je škola počela nemam vremena ni da živim. Kada ne učim ovaj, učim onaj predmet, kada završim sve, nisam za ustajanje iz kreveta a ponajmanje za gledanje u kompjuterski ekran. Ali znate koliko volim svoj blog i trudim se da ovde i na Facebook stranici budem redovna. Međutim, nekada mi treba Pauza. To su trenutci kada ukljucim opciju STOP ili barem MUTE i trudim se da ne slušam ništa i nikoga oko sebe. Tih trenutaka je naravno malo, ali su mi stvarno potrebni nekad, trenutci sa samom sobom. "POTPUNO" ISKLJUČENJE.
-Nego ja ne bih bila ja, da mi moj telefon nije stalno tu negde. Nemojte pogrešno da pomislite da sam neki ovisnik ili mobile freak. Ne, služi mi kao kamera. Jednostavno volim da škljockam na sve i svašta. Dobro i da virim i izbacujem fotkice na Instagram, ali to se ne računa (valjda).

-To moje "isklučenje" je šetnja ustvari. Ja, telefon/kamera i moje starke koje prave nekako lepši zvuk po suvom lišću nego bilo koja druga obuća! Ne volim jesen, ali joj se prilagođavam i pogoduju mi dani kada nije mnogo hladno i nema kiše. Ti dani , iako su nekako sumorni i ni Sunce ne može da doprinese mrtvosti prirode, su savršeni za šetnju! Jedino moj pink lak i cvetna torbica mogu malo da prkose jeseni, izgleda mi!




- Umesto da pravim "selfie" fotke, pravim nešto slično samo sa lišćem u glavnoj ulozi. pritom slikajući  sve ono što vidim ispred sebe.


-Šetam, zastajkujem, škljocam i uživam. Još kad nađem neku, Suncem okupanu, stazicu zadržim se i dodatni minut, čisto da posmatram igru senki .



-Već sam pomenula koliko volim Instagram, on je , inače, veoma dobar izvor inspiracije i ideja za postove. Pa evo i rezultata mog šklockanja proteklih nedelja !


 -Pale su prve lekcije -



-Potrebštine pred put -



-Neke od čari Italije - 


 -Modna i blog inspiracija, suveniri iz Italije -






-Moje maze-




-Mama da palačinke i dobije frizuru-


петак, 18. октобар 2013.

Uradi sam : Maska za telefon !



-Ponekad stvarno nije fer? Ljudi! Nemamo svi IPhone ili Samsung Galaxy! Zašto sve lepe maske odgovaraju samo ovim telefonima ?
Ok, razumem. Najprodavaniji telefoni, najviše maski! Kakogod, ako smo do sada napravili svašta možemo i masku za telefon ! Dobro, ne baš da napravimo, više personalizujemo !

-Biće vam potrebni:
1. gumena, providna maska koja odgovara vašem telefonu.
2. isečci iz novina, ukrasni papir,scrapbook papir, beli, štamparski papir
3. lakovi za nokte
4.  dekorativni elementi po izboru ( washi, flomasteri, šljokice...)
5. makaze i lenjir.


-Prvi i najjednostavniji način je da skinete masku sa telefona (poslužiđe kao šablon) i na scrapbook, ukrasnom papiru ili nekom novinskom isečku sa lepim printom iscrtate oblik vašeg telefona, mesto za kameru i zvučnik. Jednostavno prislonite uz telefon i navucite providnu masku preko!


-Drugi način je da oblik iscrtate na belom papiru i budete malo kreativni. Ja sam koristila lak za nokte jer je boja jača i intenzivnija nego kod flomastera pošto moja maska nije baš providna, više nekao zamućena. Odlučila sam se za leopard print u boji ! 



-Beli papir možete da oblepite washijem ili napišete svoje ime, nacrtate bilo šta, izlepite šljokice ili nitne!  Ja nisam htela ništa da lepim, crtam ili bojim po gumenoj maski, da bih mogla da menjam šare ! Izbor je vaš .
I za kraj nekoliko ideja,  neka posluže kao inspiracija !










SOPHIE

петак, 11. октобар 2013.

Moda i Manikir : Malo jesenje inspiracije !


-Odavno nisam, znam, ovo je nekako otišlo u drugi plan. Neću dugo da detaljišem i objašnjavam, vreme je za modni izveštaj. Inspirisana modnim magazinima i blogovima širom interneta, kako domaćim, tako i stranim, kreirala sam tri kombinacije i izdvojila nekoliko ideja za manikir!

-Širom blogosfere, modni blogeri izbacuju kombinacije sa kožnim helankama i suknjama ukombinovane sa kariranim košuljama. Ja više volim kožne helanke u kombinaciji sa teksasom a karirano sa farmerkama. Inače obožavam teksas košulje, bilo koja nijansa, i svetlije, i tamnije. Starke su proverena opcija a nakit dopunjuje ceo "edgy" fazon sa lancem oko ruke sa karo detaljom i minđuše u obliku šiljaka!



Sećam se koliko mi se samo dopao ovaj "outfit" Miley Cyrus (dok nije počela sa ispadima ) koji sam videla na jednom posteru, davno davno...






-Kao što sam već pomenula evo i teksas - karo kombinacije. Namerno sam se odlučila za plavu košulju jer se svi odlučuju za klasičnu crvenu. Obične farmerke (ako su malo isepane, još bolje) i čizmice do listova u nekoj neutralnoj boji! Meni uz karirane košulje ne ide previše nakida, nekako su upadljive same po sebi, a ova bordo torba je savršena i daje dašak zanimljivosti celoj "opuštenoj" i svedenoj kombinacijij.


-Poslednja kominacija je ženstvenija nego ostale. Uživala sam dok sam je osmišljavala jer su prethodne proteklih meseci bile opuštene, prikladne za školu ili udobne za tople dane. Siva, slažem se da je sumorna i stapa se sa sličnim meteorloškim prilikama ali sa crnom i ljupkim tufnama nekako izleda posebno i ušuškano. Možda zvuči čudno ali sive čarape su mi uvek izlgledale toplije od ostalih (nemam pojma zašto ),

-Iako često postujem na Facebook stranici neke ideje za ukrašavanje noktiju evo još nekoliko. Nije na odmet.








SOPHIE 

петак, 4. октобар 2013.

Sa šoljicom kod Sophie



-Kada sam planirala ovaj post u glavi mi je bila Alisa u zemlji čuda i njena mala čajanka sa Ludim šeširdžijom, cerekalom i puhom ! Šareni stoljnjak na okruglom stolu, gomila šoljica i tanjirići sa kolačićima, kašičice, šećer i med! Ja bih dodala telefone, da se ulogujemo na Instagram, i tablet, ako ne računar ili laptop, da posetimo sve fenomenalne, novootkrivene blogove! Pošto je to nemoguće izvesti hajde da nastavimo sa ovom našom virtuelnom partijom tračarenja koju zvanišno otvaram Instagramom ! Ne zaboravite svoje šoljice ! Ja danas srkućem sok od paradajza ! 




-Modna blogerka i vlasnica You Tube kanala dulcecandy87. 
Uživajte u njenim "selfie" , porodičnim i modnim fotkama. Često objavljuje svoje favorite na planu kozmetike i lepote kao i svoje modne kombinacije. Pratite je na Instagramu, njenom blogu i You Tubeu ima zbirku odličnih saveta na pomenutim poljima !



Katie Rodgers

-Njujorkerka Katie Rodgers vas uvodi u "papirnu " modu.
Na svom Insta nalogu paperfashion vam pokazuje svoje modne ilustracije, mešavinu vodenih boja, olovke i šljokica, dugih i raskošnih haljina. Na njenom blogu ćete pronaći inspiraciju, ukoliko želite da se bavite modnim dizajnom jer je Katie lepo rekla da na njenom blogu "moda upoznaje papir. "


Lauren Conrad
http://instagram.com/laurenconrad

Sećam se koliko sam samo bila opsednuta MTV serijom The Hills. Omiljena mi je bila naravno Lauren Conrad, a i danas često visim na njenom sajtu i Instagramu gde možete videti fotke prožete romantikom, ženstvenošću i pastelnim bojama. Čini se da joj je omiljeni efekat Valencia, pa fotografije imaju taj "vintage "odsjaj!



-Posle Instagrama ........


Michelle Phan
http://michellephan.com/

-Michelle Phan je kraljica na You tube-u. Od devojke koja je snimala modne i tutorijale za šminkanje postala je vlasnik kozmetičke kompanije koja je neka vrsta distributera poznatih brendova a ujedno ima i svoju liniju šminke. Na Svom sajtu vas upoznaje, malo bolje sa svojim snimcima, daje savete i potvrćuje svoj status najuspešnije, mlade Youtuberke , blogerke i eksperta na polju mode i lepote.


Seventeen Magazine
http://www.seventeen.com/

-Pošto kod nas nema da se kupi Seventeen Magazine ja se zadovoljavam njihovim sajtom, Moda, lepota,poznati i saveti . Klasičan tinejdžerski, a opet kvalitetan magazin.





National Geographic
http://www.nationalgeographic.rs/

-Jedan od mojih omiljenih magazina je National Georgaphic, pa shodno tome obožavam i njihov sajt ! Još je bolja strana verzija tj. njihov pravi, oficijalni sajt! Ima više članaka, fotografija i snimaka.Ako volite ovakve stvari pročeprkajte malo po ovom net portalu, ima mnogo zanimljivih stvari !



          Craft Gawker
  http://craftgawker.com/
-Još jedan fenomenalan saj je i Craft Gawker, koji je, rekla bih, kreiran prema Pinterestu ali je fokusiran samo na "crafts" tj. uradi sam projekte i razne stvarcice koje možete sami da napravite koje su izdeljene po kategorijama. Ako ste kao ja i volite da pravite sve i svašta definitivno pogledajte ovaj sajt!







-Iako svakodnevno visim na Instagramu i čitam  blogove koje već pratim i tražim nove za praćenje, moram da priznam da u poslednje vreme skrolujem i po Tumblr - u. Ne mogu da izdvojim neki poseban blog koji mi je zapao za oko, ali ima dosta onih koji su neka vrsta izvora inspirativnih i lepih slika i fotografija pa ih koristim za ideje. Tumblr je stvarno sjajan , samo ukucate tag koji vas zanima !

-Za kraj sam izdvojila nekoliko omiljenih slika pronađenih širom internet sfere !











Sophie